Το Make-A-Wish (Κάνε-Mια-Ευχή Ελλάδος

Πήγαινε κάτω

Το Make-A-Wish (Κάνε-Mια-Ευχή Ελλάδος

Δημοσίευση  Admin Την / Το Κυρ Ιουν 14, 2009 5:49 pm

Το Make-A-Wish (Κάνε-Mια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός, που εκπληρώνει τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, από 3 έως 18 ετών, τα οποία πάσχουν από σοβαρές αρρώστιες απειλητικές για τη ζωή τους. Είναι παράρτημα του διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού Make-A-Wish International, που ασχολείται αποκλειστικά με τον ψυχικό κόσμο του άρρωστου παιδιού κι όχι με αυτή την ίδια την αρρώστια του. Ξεκίνησε στην Αμερική το 1980 με την ευχή ενός παιδιού που ήθελε να γίνει αστυνομικός, αυτό το παιδί άγγιξε την καρδιά πολλών ανθρώπων και τους ενέπνευσε να δημιουργήσουν το ‘Make-A-Wish America.

Ανάμεσα σε άλλα παρόμοια ιδρύματα και οργανώσεις, το Make-A-Wish (Κάνε-Mια-Ευχή Ελλάδος) κατόρθωσε να γίνει το μεγαλύτερο στο είδος του και να λειτουργεί σε 32χώρες με περισσότερους από 30.000 εθελοντές και πάνω από 176.000 πραγματοποιημένες ευχές παγκοσμίως. Κάθε παράρτημα του ‘Make-A-Wish’ συγκεντρώνει χρήματα για τις ευχές των παιδιών της χώρας του.

Ενδεικτικό της άρτιας οργάνωσης του Make-A-Wish International είναι ότι πήρε το Βραβείο Καλύτερης Λειτουργίας και Άμεμπτης Οικονομικής Διαχείρισης για το 2005, Διάκριση για το Εξαιρετικό Έργο και την προσφορά του από το Charity Navigator, που βοηθάει στις λήψεις αποφάσεων και την οικονομική διαχείριση των μεγαλύτερων Αμερικάνικων Φιλανθρωπικών Οργανώσεων. Tέλος έγινε δεκτό στον κλάδο των Δημόσιων Πληροφοριών, ως φιλανθρωπική οργάνωση που συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη.

Στην Ελλάδα, το Make-A-Wish (Κάνε-Mια-Ευχή Ελλάδος) ξεκίνησε το 1996, τα μέλη του Δ.Σ. είναι:

Πρόεδρος: Gabriella Calini-Πετζετάκι
Αντιπρόεδρος: Αλεξάνδρα Σεραφειμίδου
Ταμίας: Ανδρούλα Αποστολίδου
Νομικός Σύμβουλος: Σοφοκλής Πιλάβιος
Γραμματέας: Αναστασία Μανιά
Μέλη: Στέλιος Γραφάκος,
Δ/ντης Μ.Μ.Ο. Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία
Ιωάννα Κιοσέ -Αβράσογλου

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Το Make-A-Wish (Κάνε-Mια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί σήμερα με περισσότερους από 240 εθελοντές κι έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 500 ευχές παιδιών. Οι εθελοντές είναι η ψυχή του Make-A-Wish (Κάνε-Mια-Ευχή Ελλάδος). Το έργο τους ενδεικτικά περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως επικοινωνία με το Παιδί της Ευχής, την οικογένειά του και τους θεράποντες ιατρούς, ανεύρεση πόρων, αναζήτηση προσφορών, δημόσιες σχέσεις κ.α.

ΠΩΣ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το άρρωστο παιδί μαθαίνει αρχικά για το Make-A-Wish (Κάνε-Mια-Ευχή Ελλάδος) από το γιατρό του, το σχολείο και από το φιλικό ή οικογενειακό του περιβάλλον.
Στη συνέχεια, ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές έρχονται σε επαφή με το παιδί για να εκμαιεύσουν την πιο βαθιά του επιθυμία. Μελετάμε τις λεπτομέρειες της ευχής και σχεδιάζουμε αυτήν την ξεχωριστή ημέρα..! Ολόκληρη η οικογένεια συμμετέχει και όλα τα έξοδα είναι πλήρως καλυμμένα!
Οι ευχές των παιδιών ταξινομούνται συνήθως σε 4 κύριες κατηγορίες:
Θέλω να αποκτήσω........
Θέλω να γίνω................
Θέλω να πάω.................
Θέλω να συναντήσω.....

Το μόνο πράγμα που περιορίζει την ευχή είναι η φαντασία του ίδιου του παιδιού!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

Οι δωρεές και οι εκδηλώσεις είναι η μόνη πηγή εσόδων , δεδομένου ότι το έργο δε χρηματοδοτείται από το κράτος. Μπορείτε να βοηθήσετε ενισχύοντας το έργο με ΔΩΡΕΈΣ χρημάτων, ΔΩΡΕΕΣ σε μνήμη και ΔΩΡΕΕΣ σε είδος, καθώς και με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα ‘Υιοθετήστε Μια Ευχή’, καλύπτοντας τα έξοδα της ευχής ενός συγκεκριμένου παιδιού, εξ ολοκλήρου ή μερικώς. Το κέρδος σας από αυτή την σκέψη και απόφασή θα είναι διπλό, αφού η ευγενική σας προσφορά θα γίνει γνωστή μέσα από τα έντυπα μας (Ετήσια Εφημερίδα, φυλλάδιο, Ημερολόγιο) και παράλληλα θα ξέρετε ότι δώσατε σε κάποιο σοβαρά άρρωστο παιδί την δύναμη και την ελπίδα να παλέψει για τη ζωή του αφού, βλέποντας το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, θα πιστέψει ότι όλα στη ζωή είναι πιθανά να συμβούν…ακόμη και το να γίνει καλά…!

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Τα απίστευτα παιδικά όνειρα, οι ευχές των παιδιών του Make-A-Wish (Κάνε-Mια-Ευχή Ελλάδος), πραγματοποιούνται χάρη στη γενναιοδωρία ευαισθητοποιημένων κοινωνικά ανθρώπων. Με τη συνεχή συμπαράστασή σας, πετύχαμε το στόχο του 2007 που ήταν οι 67 ευχές καθώς και το στόχο για το 2008 που ήτνα 75 ευχές!
http://www.makeawish.gr/default.asp?siteID=1&pageID=3&langID=1
avatar
Admin
Καθηγητής
Καθηγητής

Αριθμός μηνυμάτων : 86
Ημερομηνία εγγραφής : 21/05/2009
Τόπος : Αριδαία Ν. Πέλλας

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.counseling.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης