BIOΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Πήγαινε κάτω

BIOΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Empty BIOΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ Ιουν 08, 2009 4:25 pm

BIOΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
ΜΥO-TEST
H ARM-TEST
Μία μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας χρόνιων ψυχοσωματικών ασθενειών

Κριτίδου Θάλεια, Οδοντίατρος

Η Βιοενεργειακή Ιατρική είναι ένας κλάδος της Ιατρικής ο οποίος ασχολείται με την Βιοενέργεια, δηλαδή την ενέργεια των έμβιων όντων, σε σχέση με την υγεία και την νόσο.

Στη χώρα μας δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα αυτός ο κλάδος της Ιατρικής, εν αντιθέσει προς άλλες χώρες όπου διδάσκεται ήδη στα Πανεπιστήμια στα πλαίσια της όλης Ιατρικής επιστήμης.

Συγκεκριμένα, είχα την τύχη να παρακολουθήσω ειδικά σεμινάρια Βιοενεργειακής Ιατρικής 4 φορές μέχρι τώρα σε διαφορετικές χώρες στα πλαίσια της εκπαίδευσης μου στον Βελονισμό.
1. Στην Ιατρική Ακαδημία του Πεκίνου της Κίνας.
2. Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μόσχας. (Dr. Ponomarova).
3. Στο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού της Αθήνας από Ιάπωνα καθηγητή, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Broοklyn της Ν. Υόρκης. (Dr. Omura).
4. Στην Σχολή Βελονισμού του European Center of Peace & Development στο Βελιγράδι από Γιουγκοσλάβο γιατρό που διδάσκει στην Γερμανία.

Η Βιοενεργειακή Ιατρική είναι ένας ευρύς τομέας ο οποίος περιλαμβάνει πολλούς κλάδους.

Ένας γνωστότερος κλάδος είναι ο Βελονισμός. Είναι δε ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ μια πανάρχαια μέθοδος θεραπείας διαφόρων ασθενειών με την χρήση ειδικών βελόνων, οι οποίες τοποθετούνται σε απολύτως εξειδικευμένα σημεία του σώματος, της κεφαλής και του αυτιού και θεραπεύουν χωρίς φάρμακα και φυσικά χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων.

Ένας άλλος κλάδος είναι το Sia-chu, ένα είδος θεραπείας που στηρίζεται στον ίδιο μηχανισμό δράσης με τον Βελονισμό. SIA-CHU είναι η πίεση των ανωτέρων σημείων του Βελονισμού με τα δάχτυλα του χεριού με σκοπό την θεραπεία ασθενειών.

Το περίφημο QI-GONG, όπου Qi είναι η ενέργεια και Gong είναι η άφιξη. Το Qi-Gong είναι μία μέθοδος με την οποία, ο ίδιος ο γιατρός μπορεί να εναρμονίσει και να βελτιώσει την δική του ενέργεια και επίσης να εξισορροπήσει και να ρυθμίσει την διαταραγμένη ενέργεια στο σώμα του ασθενούς. Η εναρμόνιση της ενέργειας γίνεται με ειδικές αρμονικές κινήσεις και η θεραπεία του ασθενούς επιτυγχάνεται με επίθεση των χεριών του γιατρού στον ασθενή και όχι απαραίτητα σε επαφή με το σώμα του ασθενούς. Με Qi-Gong μπορεί να κάνει κανείς και αυτοθεραπεία.

Το Mind-Control (ο έλεγχος του νου με την μέθοδο Silva) έχει επίσης έναν τομέα που ασχολείται με διάφορες θεραπείες ασθενειών σε Βιοενεργειακό επίπεδο.

Οπως προανέφερα, η ενεργειακή Ιατρική ασχολείται με την παρατήρηση και την ανάλυση των εκδηλώσεων της βιοενέργειας, δηλ. αναφέρεται στην ενεργειακή υπόσταση του σώματος.

Το ανθρώπινο σώμα δεν αποτελείται μόνο από υλικά στοιχεία: Μυς, δέρμα, κόκαλα, αίμα, αγγεία, νεύρα κ.τ.λ. Αποτελείται από όλα αυτά που γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, αλλά και από κάτι ακόμα που είναι πολύ ουσιώδες, ενέργεια δηλ. βιοενέργεια.

Η Βιοενέργεια είναι αυτή που συντονίζει την ομαλή αλληλοσύνδεση και λειτουργία των οργάνων και των υλικών στοιχείων του σώματος.

Αυτή η μαγική σύζευξη, η αλληλοεξαρτώμενη συνύπαρξη ύλης και ενέργειας είναι το θαυμαστό φαινόμενο της ζωής.

Η ύπαρξη της ενέργειας είναι η ειδοποιός διαφορά ενός ζώντος οργανισμού από ένα πτώμα, το οποίο έχει και εκείνο δέρμα, κόκαλα, αίμα, αγγεία, νεύρα κ.τ.λ., αλλά δεν έχει ενέργεια για να κινήσει το νήμα της ζωής.

Το φαινόμενο "ζωή".

Το φαινόμενο "άνθρωπος" στην συγκεκριμένη περίπτωση εμπεριέχει πολλά επίπεδα:
* Γνωστά και άγνωστα.
* Ορατά και αόρατα.
* Συνειδητά και υποσυνείδητα ή και ασυνείδητα ακόμα.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να παραθέσω την σχηματική απεικόνιση μιας φιλοσοφικής άποψης για τα διάφορα επίπεδα της ανθρώπινης υπόστασης.

Στον άνθρωπο υπάρχει η ανώτερη και η κατώτερη φύση. Στην ανώτερη φύση ανήκουν το Ατομικό, το Βουδικό και το Αιτιατό σώμα, ενώ στην κατώτερη φύση το Νοητικό, το Αστρικό και το Φυσικό σώμα. Αυτό που βλέπουμε όλοι και αναγνωρίζουμε καλύτερα.

Το φυσικό σώμα συνδέεται με την θέληση και τις πράξεις, αλλά ταυτόχρονα συνδέεται και με το Ατομικό σώμα που αντιστοιχεί στο ανώτερο επίπεδο και στο πνεύμα.

Το Αστρικό σώμα συνδέεται με την καρδιά και τα συναισθήματα, ενώ ταυτόχρονα συνδέεται με το Βουδικό σώμα που είναι το διαισθητικό και στο οποίο ανήκει η ψυχή.

Το δε Νοητικό σώμα στο οποίο ανήκουν η νόηση και οι σκέψεις, επίσης συνδέεται και με το αιτιατό σώμα,, το οποίο είναι πνευματικό.

Τα επίπεδα αυτά μπορεί κανείς να τα βρει με παραπλήσιες ονομασίες σε διαφορετικές φιλοσοφικές σχολές, αλλά με τις ίδιες περίπου έννοιες.

Αυτό καταδεικνύει ότι τα διάφορα επίπεδα της ανθρώπινης υπόστασης και οι αντιστοιχίες τους, δεν είναι ανεξάρτητα αλλήλων, αλλά συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους και αλληλοεπηρεάζονται.

Ετσι, μπορεί να γίνει ευκολότερα κατανοητό, το πως είναι δυνατόν η σκέψη και το συναίσθημα, η ψυχή και το πνεύμα να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά το φυσικό σώμα και να προκαλέσουν μια ασθένεια ή το αντίθετο, να φέρουν θεραπεία στην ήδη διαταραγμένη υγεία του ατόμου.

ΟΔΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΟΥ

Το ανθρώπινο ον διαθέτει διάφορες οδούς επικοινωνίας με τους συνανθρώπους του και με την φύση, το περιβάλλον.

1. Λεκτική οδός επικοινωνίας

Ο έναρθρος λόγος είναι η κυρίαρχη οδός επικοινωνίας του ανθρώπου με τους συνανθρώπους του.

Η λεκτική οδός μπορεί να είναι γραπτή ή προφορική.

Η ανάπτυξη του λόγου και η νόηση διακρίνει τον άνθρωπο από τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου.

2. Αισθητηριακή οδός

Η αισθητηριακή οδός επικοινωνίας οδεύει δια μέσου των 5 αισθητηρίων οργάνων και προσφέρει στον άνθρωπο:
* την όραση με τα μάτια,
* την ακοή με τα αυτιά,
* την όσφρηση με τη μύτη,
* την γεύση με την γλώσσα,
* την αφή με το δέρμα.

Πρόκειται για τις 5 αισθήσεις με τις οποίες αντιλαμβανόμαστε τον φυσικό κόσμο που μας περιβάλλει.

3. Διαισθητική οδός

Η διαισθητική οδός είναι η λεγόμενη 6η αίσθηση του ανθρώπου, η οποία στηρίζεται στη διαίσθηση και το ένστικτο.

Η διαίσθηση και το ένστικτο, το ορμέμφυτο, όπως λέγεται ή ακόμα και η τηλεπάθεια, είναι διάφορα φυσικά χαρίσματα που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο για να συλλαμβάνει, να αντιλαμβάνεται και να αποκρυπτογραφεί τα διάφορα μηνύματα του περιβάλλοντος.
Admin
Admin
Καθηγητής
Καθηγητής

Αριθμός μηνυμάτων : 86
Ημερομηνία εγγραφής : 21/05/2009
Τόπος : Αριδαία Ν. Πέλλας

http://www.counseling.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

BIOΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Empty BIOΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ 2

Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ Ιουν 08, 2009 4:27 pm

BIOΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
ΜΥO-TEST
H ARM-TEST
Μία μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας χρόνιων ψυχοσωματικών ασθενειών

Κριτίδου Θάλεια, Οδοντίατρος

Διότι πράγματι, στο περιβάλλον συμβαίνουν διάφορες ηλεκτρομαγνητικές αλλαγές οι οποίες δίνουν σωρεία χρήσιμων μηνυμάτων και πληροφοριών τις οποίες όμως ο σύγχρονος άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί επαρκώς.

Κι αυτό συμβαίνει διότι στον εξελιγμένο άνθρωπο του παρόντος έχει εξασθενίσει η διαισθητική και η ενστικτώδης ικανότητά του, ενώ στους απώτερους προγόνους του ήταν πολύ καλά ανεπτυγμένες. (π.χ. βροχή, σεισμός).

Με την εξέλιξη της ζωής και των όντων πάνω στην γη, ο άνθρωπος ανέπτυξε τον εγκέφαλο και την νοημοσύνη του εις βάρος της διαίσθησης, της τηλεπάθειας και του ενστίκτου, τα οποία δικαίως δεν χρειάζεται πλέον τόσο πολύ, ή εάν θέλετε, χρειάζεται κάποια ειδική εξάσκηση για να τα κάνει να λειτουργήσουν πάλι και να επαναδραστηριοποιηθούν.

Κάτι ανάλογο γίνεται και με το Mind-Control. Διδασκόμαστε και εξασκούμαστε στο να αναπτύσσουμε και να καλλιεργούμε και την διαισθητική μας ικανότητα. Διότι, καλή είναι η λογική, η εξυπνάδα, η μόρφωση και η νοημοσύνη, αλλά όταν συνδυάζονται και με το αρχέγονο ένστικτο, είναι ακόμα καλύτερα.

Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται προικισμένοι από την φύση τους ευαισθητοποιημένοι, με πιο αναπτυγμένες αυτές τις ικανότητες, ενώ άλλοι είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε αυτόν τον τομέα. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο σοβαρές έρευνες γίνονται γύρω από την τηλεπάθεια, οι οποίες όμως δεν έχουν επιστημονικοποιηθεί ακόμη.

Γενικά πιστεύεται ότι οι γυναίκες και τα παιδιά αντιδρούν καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Και αυτό συμβαίνει διότι ο εγκέφαλος τους εκπέμπει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε συχνότητες -α-, δηλαδή 7-14c/sec.

Τα ζώα εξάλλου, διατηρούν σε πολύ κατάσταση την διαισθητική οδό επικοινωνίας, διότι την έχουν περισσότερο ανάγκη για να επιβιώσουν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και με το περιβάλλον τους.

4. Συναισθηματική οδός

Η συναισθηματική οδός είναι ο τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων δια μέσου της έκφρασης των συναισθημάτων τους. Η έκφραση δε αυτή των συναισθημάτων μπορεί να γίνει με 2 τρόπους:
α) Αφ' ενός μεν Λεκτικά, είτε γραπτά, είτε προφορικά με την βούληση, και ενσυνείδητα.
β) Αφ' ετέρου δε, Μη Λεκτικά, με την γλώσσα του σώματος που μπορεί να λειτουργήσει και ενσυνείδητα με την βούληση, αλλά και παρά τη βούληση. Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει το δικό του τρόπο έκφρασης, έχει την δική του γλώσσα ομιλίας την οποία χρησιμοποιεί για να δηλώσει την συναισθηματική του κατάσταση.

Ο μηχανισμός δράσης αυτής της μη λεκτικής επικοινωνίας δεν υπόκειται πάντα στη διαδικασία της βούλησης, διότι λαμβάνει χώρα μέσω αντανακλαστικών του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Παράδειγμα:
Μπορώ να πω απλά "σ'αγαπώ", το οποίο είναι ένα λεκτικό μήνυμα. Μπορώ όμως να δείξω την αγάπη μου με ανάλογη συμπεριφορά, με μια ματιά, με διάφορες κινήσεις των χεριών και του σώματος μου, οπότε το μήνυμα είναι δυνατότερο διότι εκπέμπεται από περισσότερες της μιας οδούς.

Ολοι γνωρίζουμε ότι πολλές φορές το σώμα μας, μια κάποια κίνηση, ένας μορφασμός στο πρόσωπό μας, μπορούν να προδώσουν συναισθήματα και σκέψεις που πολύ θα θέλαμε αποκρύψουμε.

Παράδειγμα:
Χτυπάει η πόρτα και παρουσιάζεται ένα ανεπιθύμητο άτομο σε μια ακατάλληλη στιγμή, το οποίο όμως δεν μπορείτε να διώξετε, π.χ. η πεθερά σας. Και τότε, ενώ τα φρύδια σας συμπλησιάζουν προς στιγμήν, (το συνοφρύωμα δηλώνει δυσαρέσκεια), εσείς χαμογελάτε σαρδόνια και λέτε: "Ω! Τι ευχάριστη έκπληξη. Περάστε, μαμά"!

Οι μύες του προσώπου ονομάζονται μιμικοί μύες διότι ακριβώς, ο κάθε ένας από αυτούς είναι υπεύθυνος για την έκφραση ενός συγκεκριμένου συναισθήματος. Π.χ. ο βυκανητής μυς που βρίσκεται στο μάγουλο συσπάται όταν υπάρχουν ευχάριστα συναισθήματα στον άνθρωπο και δίνει την έκφραση του χαμόγελου. Οταν συσπάται ο πυραμοειδής μυς ανάμεσα στα φρύδια προέρχεται από ένα αίσθημα τραχύτατης δυσαρέσκειας. Στα βρεφικά προσωπάκια βλέπουμε συχνά να συσπάται ο γενειακός μυς όταν είναι έτοιμα να κλάψουν και δείχνει απογοήτευση κ.τ.λ.

Θα πρέπει να είναι κανείς πολύ και κατάλληλα εξασκημένος για να μπορεί να αποκρύπτει παντελώς τις εκδηλώσεις των συναισθημάτων του. Ειδικά τα μάτια, μπορούν να εκφράζουν πολύ εύκολα τα συναισθήματά μας.

Ο λαός έχει να μας δώσει πολλές εκφράσεις σχετικά με την γλώσσα των ματιών: "Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής", "Να δω τα μάτια σου αν λες την αλήθεια", λένε οι μητέρες στα παιδιά τους όταν υποπτεύονται ότι λένε ψέματα. "Του έριξε μια ματιά που σκοτώνει και έφυγε χωρίς να πει τίποτε". Διότι δεν χρειάστηκε να πει τίποτε, τα μάτια μιλούν μόνα τους και λένε πολλά.

Οταν θέλουμε να προσδώσουμε ανωνυμία σε μια φωτογραφία κλείνουμε τα μάτια με τα ειδικά μαύρα τετραγωνάκια. Οι επαγγελματίες χαρτοπαίκτες φορούν μαύρα γυαλιά για να κρύβουν τα μάτια τους και μαζί την ικανοποίηση ή την απογοήτευση από το καλό ή κακό φύλλο που τους έρχεται.

Αλλά και ολόκληρο το σώμα μιλάει με τον τρόπο του. Ποιος δεν γνωρίζει το κοκκίνισμα από ντροπή, το χλόμιασμα και το τρέμουλο από τον φόβο, το στέγνωμα του στόματος από αγωνία και το σφίξιμο των μυών όλου του σώματος από άγχος, τις νευρικές κινήσεις από άγχος και ανυπομονησία.

Οι ηθοποιοί του βωβού κινηματογράφου ήταν οι πρωτοπόροι στη ικανότητα της μη προφορικής επικοινωνίας. Διότι ήταν αναγκασμένοι να μεταδίδουν όλα τα μηνύματα με παντομίμα, όπως ο Τσάρλυ Τσάπλιν, ο Μαρσέλ Μαρσώ και τόσοι άλλοι.

Η μελέτη της γλώσσας του σώματος εξελίχθηκε σε ένα νέο κλάδο επιστήμης τα τελευταία 20 χρόνια. Παλαιότερα το θέμα αυτό ήταν μεν γνωστό, αλλά δεν έχει μελετηθεί ικανοποιητικά ώστε να επιστημονικοποιηθεί.

Εχει βρεθεί ότι ένα συνηθισμένο προφορικό μήνυμα είναι κατά:
* 8% λεκτικό δηλ. αποτελείται από λέξεις, προτάσεις και νοήματα.
* 38% φωνητικό δηλ. το νόημα του εξαρτάται από ανάλογες διαφοροποιήσεις του τόνου και της χροιάς της φωνής και κατά:
* 54% μη λεκτικό δηλ. δίδεται με διάφορες κινήσεις των μυών, των χεριών, των ποδιών, του προσώπου και γενικά όλου του σώματος.

Παράδειγμα:

Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να αναγνωρίσει και να αντιληφθεί ορισμένα από αυτά τα σωματικά μηνύματα, άλλος σε μεγαλύτερο και άλλος σε μικρότερο βαθμό. Δεν είναι όμως σε θέση να ερμηνεύσει αυτήν τη γλώσσα του σώματος σε όλη της την έκταση. Χρειάζεται ειδικές γνώσεις και εξάσκηση.

Γενικά πιστεύεται ότι όσο πιο εξωστρεφής είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο εκδηλωτικός είναι στις χειρονομίες και στις κινήσεις του όταν εκφράζεται. Και αντίθετα, όσο πιο εσωστρεφής και καταπιεσμένος είναι, τόσο πιο άκαμπτος και σφιγμένος είναι στο σώμα.

Οι άνθρωποι των θερμών κλιμάτων διαφέρουν πολύ από τους ανθρώπους των ψυχρών κλιμάτων στις σωματικές εκδηλώσεις. Π.χ. εμείς οι Ελληνες και όλοι οι Μεσογειακοί λαοί, χειρονομούμε πολύ όταν μιλάμε, εν αντιθέσει προς τους φλεγματικούς και ψυχρούς Αγγλοσάξωνες.
Admin
Admin
Καθηγητής
Καθηγητής

Αριθμός μηνυμάτων : 86
Ημερομηνία εγγραφής : 21/05/2009
Τόπος : Αριδαία Ν. Πέλλας

http://www.counseling.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

BIOΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Empty Απ: BIOΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Δημοσίευση  xara Την / Το Τετ Ιουν 17, 2009 3:29 pm

Καλημέρα

Τελικά θα ήταν πολύ καλό να μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τα διάφορα σώματα μας.
Έτσι νομίζω.
Ίσως τότε ο φόβος και η ανασφάλεια των ανθρώπων να ήταν λιγότερος
Ακόμη καλύτερο θα ήταν να μπορούσαμε να τα κατανοήσουμε και να τα αισθανθούμε.
Κάποιος ψυχοθεραπευτής όπως ο Κύριος Κίμογλου ίσως και να μπορεί, αλλά ένας άνθρωπος που δεν έχει καλλιεργήσει πνεύμα και νου, μάλλον δε μπορεί. Χρειάζεται πολύ δουλειά

xara
Μαθητής
Μαθητής

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης