Να πάω σε ένα υπνοθεραπευτή να σταματήσω το κάπνισμα;

Πήγαινε κάτω

Να πάω σε ένα υπνοθεραπευτή να σταματήσω το κάπνισμα;

Δημοσίευση  Admin Την / Το Κυρ Ιουν 07, 2009 2:50 pm

Να πάω σε ένα υπνοθεραπευτή να σταματήσω το κάπνισμα;

Σήμερα, υπάρχουν πολλές επιλογές για τους καπνιστές που θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα. Το έμπλαστρο νικοτίνης και η τσίχλα νικοτίνης είναι ευρέως διαθέσιμες, όπως και πολλές άλλες χρήσιμες τεχνικές. Ο Υπνωτισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τερματίσετε την συνήθεια του καπνίσματος

Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ύπνωση για να σταματήσετε το κάπνισμα:

1. Αυτούπνωση
2. Hypnotherapy από επαγγελματία θεραπευτή

Αυτο ύπνωση συνεπάγεται η χρήση τεχνικών για τη χαλάρωση σας, και καθοδήγηση του εαυτού σας με εικόνες που μπορούν να σταματήσουν το κάπνισμα.

Οι τεχνικές μέσω ενός θεραπευτή θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να σας καθοδηγήσουν, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εικόνες και λέξεις που εχουν σκοπό να βοηθήσουν ένα πρόσωπο να σταματήσει το κάπνισμα.

Μια τρίτη εναλλακτική λύση είναι ένας συνδυασμός αυτών των δύο μεθόδων

Η Ύπνωση για το κάπνισμα παρέχει δύο βασικά πλεονεκτήματα:

1. Μείωση άγχους / και την εκμάθηση τεχνικών ελέγχου στρες
2. Και πραγματοποίηση της αλλαγής της νοοτροπίας, των πεποιθήσεων και των συνηθειών προς το κάπνισμα, καθιστώντας έτσι δυνατή την εξάλειψη της συνήθειας του καπνίσματος.

Για να επιτύχει αυτή η τεχνική χρειάζεται ο καπνιστής να είναι αρκετά δεκτική προσωπικότητα και θετικός προς τη μέθοδο. Συγκεκριμένα, ο υπνοθεραπευτής υποβάλλει τον καπνιστή σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης, και υπό μορφή συζήτησης εστιάζει την προσοχή του στο θέμα του τσιγάρου και σε οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό.

Τι προσφέρει
Οι στατιστικές δείχνουν ότι η μέθοδος αυτή είναι πιο αποδοτική όταν συνδυάζεται με ψυχοθεραπεία. Η υπνοθεραπεία επίσης βοηθά ιδιαίτερα τα άτομα που το κάπνισμα τους σχετίζεται με διάφορες ψυχολογικές καταστάσεις (συναισθήματα αποτυχίας, ανικανοποίητες επιθυμίες, φοβίες κ.ά.). Η ολοκλήρωση της θεραπείας γίνεται μετά ορισμένες συνεδρίες, ο αριθμός των οποίων ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.
Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση της ύπνωσης για να σταματήσετε το κάπνισμα λειτουργεί σε ένα υψηλό ποσοστό των περιπτώσεων, μέχρι και 60%

Dr. Κίμογλου Δημήτριος Ψυχοθεραπευτής – Κλινικός υπνοθεραπευτής
avatar
Admin
Καθηγητής
Καθηγητής

Αριθμός μηνυμάτων : 86
Ημερομηνία εγγραφής : 21/05/2009
Τόπος : Αριδαία Ν. Πέλλας

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.counseling.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης